Nieuwe Muziek

Nieuwe muziek… Luistert als de beste.

Nieuwe Muziek, Nieuws 07 sep 16 0

Het is even geleden, maar vandaag een nieuw deuntje welke je niet mag missen. Het komt van Neerlandsche bodem en ik word hier heel erg blij van. Rustige ontspannen klanken welke prima passen bij het nog fijne zomerse weer.
Of je nou in je cabrio over een zonnige dijk rolt, met je fiets door een grasveld zoeft of op een handdoek met kekke print in de zon ligt te bakken, dit is een prima aanvulling daarop.

Het gaat over de muziek van Oliver Alexander, de uit Rotterdam komende singer-songwriter welke in 2017 zijn debuutalbum zal presenteren. Waar hij voorheen een jazzy sound nastreefde is het nieuwe werk een stuk meer pop gerelateerd en dat is goed te horen op de single welke eerder dit jaar uitkwam. Als elf koppen tellende formatie staat hij op het podium waar hij als supportact het de spotlights deelde met onder andere Shirma Rouse, Alain Clark en Gare Du Nord. Zijn wat oudere tracks Free en I Tought I Could trust You zijn ook zeker aanraders.

Wachten is het nu op de tweede single waar ik halsrijkend naaruit kijk. Tot die tijd doen we het met Horizon!

 

 

 

Nieuwe muziek.. Verslavend als geen ander.

Nieuwe Muziek, Nieuws 01 jun 16 0

Nieuwe muziek vandaag van Biffy Clyro. Langzaam beginnen de nieuwe singles gereleased te worden, want een nieuw album is onderweg. Oké… het duurt nog eventjes, want pas op 8 juli zal deze verschijnen. Maar de twee tracks die wel al de wijde wereld in zijn geslingerd beloven erg veel goed voor het nog te komen werk. Onvervalste gitaren van dit fijne Schotse bandje zoals we deze van hun gewend zijn. Het nieuwe album is getiteld Ellipsis en zal 11 tracks gaan bevatten, tenzij je voor de deluxe editie gaat, dan mag je 13 nieuwe tracks toevoegen aan je muziek collectie. Of er op dit nieuwe werkje weer een ‘many of horror‘ zal staan zou moeten blijken.

 

 

Nieuwe muziek.. Pure passie van Bazart!

Nieuwe Muziek, Nieuws 20 mei 16 0

Nederlandstalige muziek, jazeker! En nee, niet met accordeon en klompen. Nee, het is een magische combinatie van donkere poetische rap gecombineerd met een hele fijne electronische beat welke omhuld is met zingende synthesizers. We hebben het over de vlaamse formatie Bazart. Vorig jaar brachten ze hun tweede EP uit welke de naam van de formatie draagt. Begin dit jaar werd daarvan de single Goud gereleased welke her en der werd opgepikt in Nederland, maar helaas zijn de hitlijsten nog niet bereikt (wat ze wel in hun thuisland lukte), wat eeuwig zonde is. Maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat deze formatie ook in Nederland die hitmachine inrolt.

Zelf luisteren kan uiteraard hieronder!

Nieuwe muziek, echter dan echt.

Nieuwe Muziek, Nieuws 04 mei 16 0

Nieuwe muziek voor deze week komt uit The United States of America. Britta Phillips, geboren op 1963 is een Amerikaanse singer-songwriter welke al meer dan dertig jaar actief is in de muziekindustrie. Toch is het pas dit jaar dat ze haar eerste solo album uitbrengt. Haar debuutalbum heet ‘Luck or Magic’ en bevat een tiental heerlijke dromerige liedjes welke prima aansluiten bij zachte lentedagen. Van mooie strijkarrangementen tot rustgevende synthesizers in combinatie met haar zachte warme stemgeluid maken dit tot een zeer elegant album.

Luister ‘m hier:

Door nieuwe muziek kom je in de wolken. Eefje de Visser

Nieuwe Muziek, Nieuws 29 apr 16 0

Soms heeft het even tijd nodig voordat je een album tegenkomt. In mijn geval is dat Nachtlicht van Eefje de Visser. Het album is werkelijk weer wonderschoon te noemen. Geen poespas maar, zoals we haar kennen, mooie poetische liedjes met allemaal een zeer korte titel. Elke tracktitel betsaat nameijk uit slechts een woord. Het verschil met haar voorgaande albums, welke ze ook in  eigen beheer op Eefjes Platenmaatschappijtje uitbracht, is de electronische sound. Wat oprecht prima combineert, dance-achtige vibes, dubstep baslijntjes en een dikke bassdrum het is een prima combinatie met haar zachte fluwelen stem. Favoriet zijn de tracks ‘Naartoe’ en ‘Jong’.  Wat is jouw favoriete track op dit album ?

 

 

Nieuwe muziek… Niet alleen mooi, ook rijk.

Nieuwe Muziek, Nieuws 26 apr 16 0

Tijd voor jouw portie nieuwe muziek ! De track Do It, Try It, hoor je al een tijdje op de zender, maar eindelijk hebben we tijd gekregen om het hele album eens rustig te beluisteren. We hebben het over Junk van M83. De openingstrack van het album zul je dus wel al eens voorbij horen komen, de rest doet daar niet voor onder. Een fijne funky gitaarsolo in Go! bijvoorbeeld is een prettige verrassing. Symphonisch en enigzins laid back kunnen we dit album wel noemen waarbij de moedertaal van frontman Anthony Gonzalez niet geschuwd wordt. En een nieuwe track kan toegevoegd worden aan de lijst welke liftmuziek bevat, Moon Crystal zou niet misstaan in het kleine stijgende hokje. De vraag is, staat er een nieuwe Midnight City  op dit album, was het vier jaar wachten waard ? Nee, dat misschien niet, maar al met al is deze plaat erg geschikt als wegluisteraar op de achtergrond op een zonnige dag.

Het wereldwonder dat nieuwe muziek heet

Nieuwe Muziek, Nieuws 05 apr 16 0

Iedere week neemt Backstage Radio de nieuwste muziek met je door. Vandaag nemen we de nieuwste albums van Pet Shop Boys en Weezer met je door!

De maand april begint al lekker, op de eerste dag kwamen al twee nieuwe albums uit van toch niet geheel onbekende formaties. Zowel Pet Shop Boys als Weezer brachten nieuwe muziek de wereld in. Het nieuwe album van Pet Shop Boys is getiteld ‘Super’ en we kunnen stellen dat de muziek deze naam eer aan doet. Onvervalst ouderwets lekkere synthesizers kun je verwachten op dit album. Waar ze bij het vorige album een nieuwe weg ingeslagen leken te zijn, is het nieuwe album weer zoals we Pet Shop Boys kennen. De eerste single van het album is getiteld “The Pop Kids”, maar onthoud jezelf ook de tracks ‘’Twenty-Something’’ en “Happiness” niet !

 
Weezer
Doorrrrrrr met het gitaarwerk van Weezer. Is het vernieuwend? Nee. Is het Prettig? Jazeker. Een klassieker als “Buddy Holly” of “Pork and Beans” danwel “Island in the Sun” is er niet op te vinden, toch is het zeker geen slecht album. Oordeel zelf en luister hieronder het nieuwe album van Weezer: