Band van de Week

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Last Dinosaurs

Band v/d Week, Nieuws 01 sep 16 0

De eerste van de maand september wordt bij Backstage Radio afgetrapt met een nieuwe aflevering van Hoog Tijd Voor Hoogland. De afgelopen weken heb je zo af en aan een nieuwe Band v/d Week ontmoet in de show van Gijs Hoogland, maar vanaf deze week weer standaard om kwart over zes: de eerste plaat van een kersverse Band v/d Week! Maar wie is dat deze week?

Deze week reizen we af naar Australië en maak je kennis met een portie indie-pop waar menig band iets van kan leren: Last Dinosaurs. De band is opgericht in 2009 en heeft, zonder dat je het door hebt gedacht, een aantal kleine hitjes gehad in de indie-scene: Apollo, Zoom, Honolulu en Evie scoren lekker bij de kenners en ook bij ons gaan de voetjes van de vloer. Opvallend is dat Last Dinosaurs een volstrekt onbekende naam blijkt in onze regionen. De band zelf tourt geregeld door landen als Thailand, Maleisië en Indonesië en heeft al naam gemaakt in eigen land. Tijd om daar verandering in te brengen? Wij dachten van wel. Maak deze week in Hoog Tijd Voor Hoogland kennis met één van de beste onontdekte parels in de indie-wereld: Last Dinosaurs!

Hoog Tijd Voor Hoogland hoor je iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 op Backstage Radio. Deze week is Last Dinosaurs de Band v/d Week in het programma van Gijs Hoogland!

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: ANIMA!

Band v/d Week, Nieuws 04 aug 16 0

De donderdagprogrammering van Backstage Radio kan uiteraard niet van start gaan voordat Gijs Hoogland een nieuwe Band v/d Week bekend gemaakt heeft. Deze week laat Hoog Tijd Voor Hoogland je kennismaken met een partij duistere electronica onder de noemer ANIMA!.

ANIMA! is een duo uit Californië/Zuid-Afrika en maakt electronisch-getinte klanken. Nummer Silver Screen, afkomstig van het titelloze debuutalbum dat eerder dit jaar uitgebracht is, is dan ook weer eens wat anders dan je gewend bent in een gemiddelde Hoog Tijd Voor Hoogland. Het luisteren naar ANIMA! is een absolute must. Je moet denken aan GRRL PAL, in de mix met het geluid van Robert DeLong. Recent is nieuwste single The Seed verschenen en deze zul je deze week ook zeker voorbij horen komen in Hoog Tijd Voor Hoogland. Wat we allemaal van dit duo mogen verwachten? In ieder geval nog een hele hoop goede muziek. Debuutalbum ANIMA! ligt sinds afgelopen jaar op de planken en is, ondanks dat de band nog niet doorgebroken is, een heerlijk album om eens goed te beluisteren. Mocht je van de electronische klanken zijn maar niet per se van het EDM-gedeelte is ANIMA! precies iets voor jou. Weet je het nog niet helemaal zeker? Ook geen probleem. Vandaag en morgen krijg je de kans om te luisteren naar ANIMA! als Band v/d Week in Hoog Tijd Voor Hoogland!

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 presenteert Gijs Hoogland zijn programma Hoog Tijd Voor Hoogland op Backstage Radio. Iedere week kiest hij een band uit die deze week de spotlight op zich geworpen krijgt. Deze week is dat ANIMA!.

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Glass Animals

Band v/d Week, Nieuws 01 jul 16 0

Ondanks dat Gijs deze week afwezig is heeft hij, naast 2 fijne playlists, óók een Band v/d Week achtergelaten. Deze week luisteren wij met vol spanning naar een band die afgelopen Best Kept Secret nog de sterren uit de hemel speelde: Glass Animals.

Glass Animals, bestaande uit Dave Bayley, Drew MacFarlane, Edmund Irwin-Singer en Joe Seaward, maakt psychedelische pop, soms ook wel in het genre trip-hop. De band uit Oxford heeft getourd door Amerika en ook hebben ze een hoop andere landen aangedaan, waaronder dus het Neerlandsche festivalseizoen. Glass Animals is niet direct een mainstream band die je op de radio hoort. De ingewikkelde muziek maakt de band uit Oxford zeker geen standaard pop-bandje en heeft dan ook nog een gouden toekomst voor zich. We mogen namelijk ook zeker niet vergeten dat de band pas sinds 2012 bezig is. Het debuutalbum Zaba uit 2014 bevat 11 duistere tracks. Laatst uitgebrachte track Life Itself is een lust voor het gehoor en straalt alle potentie uit die we mogen verwachten van Glass Animals.

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 presenteert Gijs Hoogland zijn programma Hoog Tijd Voor Hoogland. Deze week is Gijs afwezig en dus hoor je op beide dagen een HTVH-playlist, met daarin de Band v/d Week van deze week: Glass Animals.

HTVH’s nieuwe Artiest v/d Week: Zella Day

Band v/d Week, Nieuws 24 jun 16 0

Het is een gehavende week voor Hoog Tijd Voor Hoogland. Donderdag was Gijs ziek naar huis gegaan en vandaag lees je pas het artikel over de Band v/d Week online, want er is deze week wel degelijk een nieuwe Band v/d Week, of eigenlijk een Artiest v/d Week.

Als je vergeleken wordt met Kate Bush, Sheryl Crow en Lana Del Rey, weet je dat je over een flink portie potentie beschikt. Maak kennis met Zella Day, een jongedame uit Pinetop, een klein dorpje in Arizona. Afgelopen jaar bracht ze haar debuutalbum Kicker uit en dat heeft Zella Day mogen weten ook. Op Spotify beschikt haar meest beluisterde nummer al over meer dan 22 miljoen plays en in Amerika is Zella Day een rijzende ster. Opvallend: in Nederland zal je de naam zelden tot nooit hebben horen vallen. We durven wel te stellen dat Zella Day, qua fans, in een categorietje Halsey/Melanie Martinez zal vallen, maar wat scheelt het? De muziek van Zella Day is zeldzaam goed, en dan te bedenken dat we nog zo veel meer van haar mogen verwachten. Tracks als High en Hypnotic zijn een mooi contrast voor de rustigere nummers zoals Jameson of Jerome, maar die zijn zeker niet minder mooi dan de eerder genoemde tracks. Een artiest als Zella Day kom je niet vaak tegen. De titel Artiest v/d Week is meer dan terecht voor de zangeres.

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 check je een nieuwe Hoog Tijd Voor Hoogland op Backstage Radio. Deze week is Zella Day de nieuwe Artiest v/d Week!

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Silent Crowd

Band v/d Week, Nieuws 16 jun 16 0

De donderdagmiddag is pas afgesloten als Hoog Tijd Voor Hoogland zijn nieuwe Band v/d Week bekend maakt. Afgelopen week schreef Gijs op zijn blog al over deze band: het was één van zijn favorieten uit een verse lijst met onbekende en opkomende talenten binnen de muziekwereld. Vrij snel hierna besloot de DJ om de band direct deze week als Band v/d Week aan te stellen: maak kennis met Silent Crowd.

Wie? Ja, Silent Crowd is nog een erg onbekende band. Met minder dan 900 likes op Facebook hebben we hier te maken met opkomend talent pur sang. Toch, luisterend naar de nummers van de band zal je niet denken dat hier een band staat die slechts een aantal singles uitgebracht heeft: de kwaliteit spat er vanaf. Silent Crowd is een band waarvan je, hoe dan ook, vrolijk wordt. De band uit Londen maakt heerlijk frisse, zomerse indie-pop. Ook wij weten dat er heel veel bands zijn binnen dit genre en dat we al een hele hoop bandjes binnen de indie-pop wereld aangesteld hebben als Band v/d Week, maar toch: Silent Crowd móet je deze zomer gewoon leren kennen. Waarom? Luister maar naar What You Say, met 17.335 plays op Spotify ‘de bekendste’ van de band. Mocht je ons, na het luisteren van het nummer, nóg niet geloven: check dan gewoon deze week Hoog Tijd Voor Hoogland.

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 presenteert Gijs Hoogland zijn programma Hoog Tijd Voor Hoogland. Deze week is Silent Crowd de Band v/d Week!

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Tchami

Band v/d Week, Nieuws 09 jun 16 0

De Band v/d Week in Hoog Tijd Voor Hoogland mag weer gekozen worden. Sterker nog: hij ís al gekozen! Deze week kunnen we niet alleen buiten van het zonnetje genieten, maar ook op de radio. De expert op het gebied van het zomerse genre future house/deep house staat deze week centraal in Hoog Tijd Voor Hoogland: Tchami!

De Fransman Martin Bresso, beter bekend als Tchami, maakt zijn hits binnen het genre future house/deep house. Ondanks dat Tchami nog maar sinds 2013 bezig is, klinkt zijn muziek alsof je naar een pionier binnen deze wereld luistert. Van singles Untrue en Missing You naar zijn nieuwste track After Life: Tchami is simpelweg een natuurtalent binnen deze wereld. Toch heeft Tchami in ons  land nog niet extreem veel bekendheid genoten. Oké, afgelopen jaar trad de DJ op tijdens Amsterdam Dance Event, maar buiten dat hebben we de Fransman nog niet veel mogen verwelkomen in ons land. ´ADE´ is overigens lang niet het enige festival waar Martin Bresso op de bühne heeft gestaan in zijn carrière. Grote festivals als Ultra Music Festival in Miami zijn bekend terrein voor de electro-producer. Toch gaat het leven van een grootheid in spe niet altijd over rozen: afgelopen oktober raakte Tchami en DJ Snake betrokken in een auto-ongeluk waardoor ze een optreden op het Canadese Monster Mash Festival moesten overslaan. Al deze ellende zal deze week in het niets belanden als Tchami erachter komt dat hij de Band v/d Week is in Hoog Tijd Voor Hoogland!

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 presenteert Gijs Hoogland zijn programma Hoog Tijd Voor Hoogland. Elke week kiest Gijs een nieuwe Band v/d Week, welke twee maal in de show ten gehore zal worden gebracht. Deze week is het de beurt aan de Franse DJ Tchami!

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Jain

Band v/d Week, Nieuws 02 jun 16 0

Geboren in Frankrijk, woonachtig in Congo en een hit over de hele wereld? Het zou een mooi verhaal zijn voor de in Toulouse geboren muzikant. Toch lijkt dit verhaal langzaamaan werkelijkheid te worden voor Jain; Come voert inmiddels met 15 miljoen plays de Spotify-lijst aan, gevolgd door een aantal andere tracks van debuutalbum Zanaka. Deze week kun je tijdens Hoog Tijd Voor Hoogland je Jain-kennis ophalen: de dame is Band v/d Week!

Betekent dit dat we de hele week alleen maar Franstalige nummers ten gehore gaan krijgen? Nee, niet getreurd: Jain zingt ‘gewoon’ Engels op album Zanaka. Je hebt Jain al meerdere keren kunnen horen in Hoog Tijd Voor Hoogland: Gijs draaide haar immers al in zijn eerste show op Backstage Radio en bombardeerde Come en passant tot één van zijn favoriete nummers van het moment. Met invloeden uit het continent onder de onze en met een reggae-tintje hier-en-daar maakt Jain met Zanaka een heerlijk aanstekend pop-album. Niet alleen nummer Come is een heerlijk radio-nummer, ook bij Makeba zullen de voeten geheid van de vloer gaan. Buiten dat Jain een talent is op het gebied van muziek, heeft ze ook haar clip voor Come interessant genoeg gemaakt om te zorgen dat het de hele dag in je hoofd blijft spoken. Illusionaire, doch primair. We moeten zeggen dat de clip van Come uitstekend bij het fijne meesterwerkje past.

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 luister je naar Hoog Tijd Voor Hoogland op Backstage Radio. Gijs Hoogland heeft iedere show zijn Band v/d Week, welke 2 maal gedraaid wordt. Deze week check je Jain als Band v/d Week in Hoog Tijd Voor Hoogland!

HTVH’s nieuwe Band v/d Week: Miami Horror

Band v/d Week, Nieuws 26 mei 16 0

Het is donderdag! Tijd om een nieuwe Band v/d Week bekend te maken in Hoog Tijd Voor Hoogland. We gaan het deze week hebben over een band die zowel kan verwijzen naar producent Benjamin Plant óf naar de vierdelige live formatie, een band die artiesten als Prince, New Order en ELO als invloeden noemt en een band die deel uitmaakt van de officiële soundtrack van de games FIFA 16 en GTA 5. We gaan het hebben over Miami Horror!

Miami Horror is een synthpop/indietronica-band uit Melbourne, Australië. De band maakt sinds 2007 muziek en heeft sindsdien al vrij aardig gescoord: met miljoenen plays op meerdere tracks en bijna een miljoen luisteraars per maand scoort de band goed. Doch, er is een reden waarom Gijs de band eerder in zijn item (on)bekend heeft laten horen. Miami Horror bereikt in Nederland eigenlijk bar weinig, en dat is zonde. Goede muziek moet immers gehoord worden. Neemt het meest recente album van de band; All Possible Futures uit 2015. Samenwerkingen met o.a. Sarah Chernoff Cleopold doen het als een malle bij het synthpop-publiek. Bands als Midnight to Monaco kunnen in één zucht genoemd worden met het Australische electronica-project. Mocht je nu nog niet genoeg motivatie hebben om Miami Horror op te zoeken, nodigen wij je uit om donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 naar Hoog Tijd Voor Hoogland te luisteren op Backstage Radio!

Iedere donderdag- en vrijdagavond tussen 18:00-20:00 luister je naar Hoog Tijd Voor Hoogland op Backstage Radio. Deze week is Miami Horror de Band v/d Week. De Band v/d Week hoor je iedere show, éénmaal per uur.